уторак, 11. септембар 2012.

(Intervju) Blokovski


1.Kada si snimio prvu pesmu,i da li se secas nekog dela iz te pesme,ako da mozes li nam napisati neki deo ?

Blokovski : 1996. smo snimali prve pesme, osnovna škola. nas nekoliko je bilo u grupi, različite teme, snimali smo kod mene u stanu, famozna tehnika sa dva kasetofona. ne sećam se tačno koja je bila prva pesma, jedne koje se sećam počinjala je sa "bacam se po zidovima, jastuci me tuku.." o doživljajima jednog pacijenta u ludnici. sve je to bilo interno zezanje, a prvu da kažeš zvaničnu pesmu sam snimio, mislim 2003. nisam siguran kako je sve to tad išlo.



2.Jedan si od osnivaca (nezavisne) hip hop izdavacke kuce "Carski rez",reci nam nesto vise o nastanku Carskog Reza ?

Blokovski : Kuer, mauzer (tada rastamon) i ja smo formirali grupu arhitekti, i krenuli sa planiranjem albuma. pošto nismo našli adekvatan studio u kom bi snimali, o izdavaču i da ne pričamo, došli smo na ideju da sami sebi stvorimo ono što nam treba. u to vreme sam slučajno dobio i da kažemo sponzorstvo za snimanje svog albuma, nakon što je mikstejp čekanje je mučno iz 2005. super prošao, i umesto da te pare uložim u snimanje u nekom studiju, mi smo od tih para kupili kompletnu opremu za snimanje i instalirali je u tadašnji kuerov stan, takozvani - kuertoriko studio. odatle je sve krenulo.


3.Mozemo li nesto uskoro ocekivati iz "Carski Rez" studija?

Blokovski : Poslednje izdanje supreme i blokovski - "zumbul i zvekan", izašlo je prvog maja ove godine. besplatan download albuma možete naći na www.carskirez.com ili na youtube kanalu. sledeće što izlazi je album mauzer - "dribling na petoparcu", pesme su u završnoj fazi miksa, treba da se odradi grafičko rešenje omota i još neke stvari, verujem da će brzo biti sve gotovo. vrlo verovatno do kraja godine izaćiće i novo izdanje u skubijevoj režiji, a moguće je i da kuer završi svoj solo prvenac pa i to čujete.

4.Gde si prvi put nastupao ?

Blokovski : Uuu, novi sad. super je to bilo. mothaphonkinmjan i ja smo rokali, na nekom brodu. splavu. pre skoro deset godina.

5.Pre nekoliko meseci zapocet je tvoj projekat "Reci sta imas",koji je okupio 17 mc-jeva na jednu traku,da li ces uskoro pokrenuti jos neki projekat ?

Blokovski : "Reci šta imaš" je projekat započet pre nekoliko meseci, finalna pesma je izašla pre dve nedelje otprilike. preko četrdeset ljudi je poslalo svoje snimke, bilo je teško odabrati ko će na traku, ko neće, svako rešenje imalo je svoje dobre i loše strane, na kraju se završilo sa petnaestominutnom redaljkom. zadovoljan sam kako je ispalo, nadam se i ostali učesnici. ne verujem da ću uskoro pokrenuti sličan projekat, bilo je tu neočekivano mnogo posla, prvenstveno zbog velikog odziva ljudi.

6.Ko za tebe predstavlja vrh nase scene ?    
  Blokovski : Ima tu nekoliko vrhova. čitav planinski venac. ne znam. zavisi šta uzmeš kao parametar po kom rangiraš. dosta njih je u različitim segmentima vrh. niko još uvek nije kompletirao sve stvari, pa da kažeš da je neki zdravko čolić srpskog repa ili slično. opet, i to ima svoje prednosti, imaš širok spektar pristupa repu i u svakom postoji kvalitet, tako da slušaoci nisu striktno sputani na ovo ili ono ako žele dobar domaći rep da čuju.     
 7.Imas li neke saradnje uskoro u planu sa nekim poznatijim glavama sa nase scene ?    
 Blokovski : Nikakvi planovi. nikakve saradnje. verovatno će neki spontani album da se sklopi, možda i do kraja godine.. radim na nekoliko novih pesama sa emsi vinsentom, čovek koji je zaslužan za gitarske deonice na "reci šta imaš", pa kad to završim videćemo šta dalje.   
 
     OFICIJALNI LINKOVI
  1. blokovski youtube kanal: http://www.youtube.com/blokovski
  2. blokovski facebook grupa: http://www.facebook.com/groups/105351731693/
  3. blokovski twitter: http://www.twitter.com/blokovski
  4. carski rez youtube kanal: http://www.youtube.com/carskirez
  5. carski rez facebook stranica: http://www.facebook.com/carskirez
  6. MOJA FACEBOOK STRANICA

Нема коментара:

Постави коментар

Ostale novosti